Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje – obilježavaju se svake godine tijekom listopada. U našem dječjem vrtiću, ti dani obilježeni su mnoštvom zanimljivih aktivnosti koje razvijaju i podižu svijest djece o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, kao i na izgrađivanju pozitivnih odnosa djeteta i prirode. Naši mališani iz „Žabica“ i „Ježeka“ upoznali su se s plodovima zavičaja, kruhom i krušnim proizvodima, različitim sjemenkama, pripremom kruha i sl. Tako su se djeca probala različite vrste brašna, kušala sjemenke, mijesila pizzete, kroasane, slušala priču o dogodovštinama jedne pogače i, kao pravi pekari, veselo pjevala pjesmicu:
Ruke mijem, brašno sijem,
kapica na glavi,
mijesim tijesto tako vješto,
ja sam pekar pravi!
Peć se žari, u nju stavim
kruščiće po redu,
kora glatka bit će slatka,
kad je djeca jedu!
Djeca iz skupine Mirkovec pridružila su se školarcima u PŠ Mirkovec te pogledala predstavu koju su marljivo pripremili učenici od 1. do 4. razreda. Hol škole bio je ispunjen mirisima svježe ispečenog kruha, ukusnim slancima, perecima, kiflicama, slatkoj i brojnim drugim kolačima koje su ispekli njihovi roditelji. Priredbu je svojom nazočnošću uveličao vlč. Zlatko Pavetić te blagoslovio svu hranu. Djeca iz mlađe vrtićke skupine „Žabice“ posjetila su i muzej „Žitnica“ te pogledali stalnu postavu izložbi, uz naglasak na stare alate koji su se koristili ili se još koriste u pripremi kruha, poput žrvnja. Oni hrabriji su ga probali čak i sami okretati, ali vidjeli su da to nije nimalo lak zadatak. Osim Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, obilježen je i Dan jabuka te Svjetski dan hrane, uz naglasak na zdravu hranu. U suradnji s roditeljima, soba dnevnog boravka „Žabica“ ispunila se mirisima raznovrsnog voća i povrća, koje su djeca prali, mirisali, rezali, servirali, a na kraju se i počastili. Posjetili su i izložbu školsku izložbu plodova našeg zavičaja koju su pripremili školarci.