U dvorcu Sveti Križ Začretje održan koncert ususret Božiću

Željko Vlahović, sjani hrvatski pijanist međunarodnog ugleda, održao je u svetokriškom dvorcu nadahnuti koncert ususret Božiću i darom svog umijeća oduševio nazočne slušatelje. Pomno je birao koncertni program, da izborom i izvedbom predstavi svoj doživljaj skladbi obljetničara u protekloj sezoni, od Dore Pejačević, Ludwiga van Beethovena, Frédérica Chopina i Franza Liszta.
Slušatelji su iskrenim, dugim i zasluženim pljeskom nagradili nastup „pjesnika na klaviru“ (kako Vlahovića naziva njemačka glazbena kritika) i združeni plemenitošću svedodirne glazbe zapjevali su zajedno s umjetnikom „U to vrijeme godišta mir se svijetu naviješta“ prije razlaza. Tako je priredba u dvorcu završila u ozračju Došašća, baš kao što je i najavljena uvodnim riječima domaćina: „Zahvalimo Svevišnjemu kaj vu mraku sve guščemu nad globalnim kužnim svetom spet se svetlost pojavila i Božića najavila. Nek nam Božić k Novom letu spet udeli friške snage, vedrinu i svetlo nade, jer sve teži idu dani – išču više nego lani. Sve kaj srce nam razdira s Božićem nek najde mira. Nek nas hudo mimoide i blagoslov Božji pride!“.
Koncert ususret Božiću bio je i prigoda da posjetitelji upoznaju nedaće djece u Ruandi i pomognu njihovom školovanju kupnjom Božićnih čestitki i kolaža koje su tamošnji školarci izradili za svoje hrvatske dobročinitelje.