Referendum o ulasku Republike Hrvatske u EU

Državni referendum o EU – obavijest građanima
Državni referendum će se održati u nedjelju, 22. siječnja 2012. godine.

Hrvatski sabor je na izvanrednoj sjednici održanoj 23. prosinca 2011. godine donio Odluku o raspisivanju državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Odluka je stupila na snagu 23. prosinca 2011. godine, a objavljena je u „Narodnim novinama”. Temeljem čl. 12. Zakona o popisima birača („Narodne novine”, broj 19/07), a vezano uz Odluku Hrvatskog sabora o raspisivanje referenduma, pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u popis birača. Svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u popis birača, te tražiti njegovu dopunu ili ispravak. Usmeni ili pisani zahtjev za upis, dopunu ili ispravak popisa birača podnosi se prema mjestu prebivališta podnositelja Uredu državne uprave u KZŽ, Službi za opću upravu, Ispostava Zabok, Kumrovečka 6. tel: 049 223 533.

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za dopunu ili ispravak popisa birača je subota, 07. siječnja 2012. godine. – u petak, 6. siječnja i subotu 07. siječnja 2012. godine u Uredu državne uprave će biti organizirano dežurstvo od 8,00 do 15,00 sati.

Građanke i građani mogu provjeriti svoj upis u popis birača prema mjestu prebivališta. Više o tome na web stranicama Ministarstva uprave WWW.UPRAVA.HR Korisnicima T-Mobile i VIP-net mreže omogućeno je da putem SMS poruke provjere mjesto upisa u popis birača i biračko mjesto na način da matični broj građana upišu u PORUKU, te da istu proslijede na broj 5454. Građani Republike Hrvatske 22. siječnja 2012. godine donijet će odluku o ulasku naše zemlje u Europsku Uniju.

Općinsko Povjerenstvo za provedbu referenduma odredilo je glasačka mjesta na kojima će građani glasati o ovoj temi. Popis glasačkih mjesta možete vidjeti OVDJE !
Po dolasku na svoje glasačko mjesto građani će imati vrlo jednostavan zadatak – zaokružiti ZA ili PROTIV kao odgovor na pitanje ‘Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj Uniji ?’

Pozivamo sve građane da izađu na referendum.