Naš vrtić sudjelovao na Regionalnoj smotri projekata u dječjem vrtiću u Pregradi

U subotu, 09. travnja 2016. godine u dječjem vrtiću „Naša radost“ u Pregradi održana je regionalna smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske za područje predškolskog odgoja i obrazovanja. Na smotri se predstavilo nekoliko projekata iz naše županije. Martina Jakuš predstavila je projekt Povežimo se glazbom koji je ove godine proveden u mlađoj odgojno obrazovnoj skupini ”Žabice”. To je ujedno i prvo predstavljanje našeg vrtića na regionalnim smotrama čiji je glavni cilj pokazati na koje se načine ostvaruju dječja prava u različitim okruženjima, odnosno ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.
Predstavljeni su još projekti iz Bedekovčine ( Ti i ja smo važne osobe), Pregrade (Čovjek i stablo) i Krapine (Pingvini). Predstavnik naše županije na državnoj smotri bit će Dječji vrtić Bedekovčina., a plakatom će se predstaviti vrtić iz Pregrade. Kako je i naš rad prepoznat kao kvalitetan, dogovoren je nastavak suradnje i predstavljenje projekta na još nekim razinama, odnosno seminarima.
Smotra je ujedno bila i prilika za susret stručnjaka iz predškolskih ustanova koji su razmijenili različita iskustva iz prakse (dokumentiranje prakse, kvaliteta ustanove i sl.).
tekst i fotografije: M. Jakuš