Niveine radionice igračaka

Dječji tjedan u DND-u Sv.Križ Začretje obiluje radionicama koje podučavaju i djecu i roditelje kako kreativno i uz dostupne materijale izraditi zanimljive igračke i poigrati se njima. Niveine likovno-kreativne radionice „Neka odrastanje bude dječja igra“ u Dječjem tjednu pripremile su obučene voditeljice.

U radionici za djecu održanoj 4.10. 2016. „Lutka ima srce“ oživljavala su djeca papir, novine, marame i šalove i igrajući se sa nastalim igračkama pokretali su ih svojim rukama, maštom i pričom. Let leptira , šetnje zečića i zmijuljca samo su poticaji za izmišljanje priče i novih likova. 
U srijedu je u radionici izrade zmajeva desetak roditelja i djecu uživala u ljepljenju , ukrašavanju i nastajanju pravih zmajeva. Na repove su ispisivali pozdrave jer će ih puštati u nedjelju na Naj –akciji „Općina prijatelj djece“ koja ima cilj podsjetiti na vrijednost pozdrava i pozdravljanja.
U četvrtak su na radionici „Lutka moja Aju-paju“ roditelji i djeca izrađivali jednostavne krpene lutke za uspavljivanje i pokazali što sve može mašta i spretni prsti. Djeca su izrađenim lutkama odmah nadjenula i imena te ih veselo ponijela kući.

 

Tekst: Nevenka Sinković