La Gef predstavio svoj prvi CD “Naša hiža je punknula”

Pred više od stotinjak gostiju, uzvanika i predstavnika medija kajkavski rock bend La Gef proteklog je vikenda predstavio svoj prvi CD, album ‘Naša hiža je punknula’. Na albumu u izdanju diskografske kuće Aquarius Records nalazi se jedanaest pjesama, od kojih je njih devet već dobro poznato publici, obzirom da je riječ o pjesmama koje su kroz protekle dvije godine u digitalnom izdanju izdavane kao singlice te osvajale prva mjesta na nacionalnim top listama, ali i top listama radio postaja iz Istre, Dalmacije, Bosne i Hercegovine pa čak i Crne Gore, što je posebno zanimljivo obzirom da su pjesme La Gef-a isključivo na kajkavskom jeziku.

– Tek sada kad je objavljen album, publika može vidjeti i doživjeti što to mi, zapravo, radimo, odnosno, sviramo. U glazbenom smislu, naše pjesme su kombinacija rocka, hard rocka, punka, ska pa čak i nekog ‘zagorskog folka’. Svaka ima drugačiji stil i aranžman pa kad ih slušate pojedinačno, nemate kompletni dojam o nama, ali kad slušate čitavi album, onda se, vjerujem, vidi taj naš prepoznatljiv parodijski stil koji se kroz sve njih proteže. Naravno, puno tome doprinose i truba i harmonika, koje smo dodali klasičnom gitarskom bendu – kaže frontman Ivan Kovačić, uz kojeg ovu veselu zagorsku rockersku šestorku čine i gitarist Mario Piljek, trubač Miroslav Ciglenečki, basist Alan Ivčec, bubnjar Matej Petanjek te harmonikaš Marko Škvorc.

Sama promocija održana je u atraktivnom ambijentu desetljećima neotvaranog vinskog podruma Dvorca Sveti Križ Začretje, a La Gef-ovcima su svojim dolaskom podršku dali i njihovi prijatelji, popularni glazbenici iz Picksiebnera, Hladnog piva i Zadruge. Fantastični i zabavni Picksiebneri su održali i kratki uvodni koncert, a na bini im se pridružio i legendarni Mile Kekin te s njima otpjevao zajednički hit ‘Bolje grob, nego job’. Nakon nastupa Blues plug tria, nastupili su, naravno, i La Gef-ovci, kojima se na bini povremeno pridružilo i nekoliko drugih zagorskih glazbenika koji su u određenim pjesmama sudjelovali u stvaranju ovog albuma, kao što su Branka Herceg, Robert Mihovilić, Antun Profeta, Nikola Tkalčević i Nikola Herceg.

Svoje goste i uzvanike La Gef-ovci su počastili besplatnim ‘vojničkim grahom’ i raznim pićima te su zahvalili svima koji su im pomagali od osnutka benda do danas, a posebno onima koji su im pomogli da ovaj CD ugleda svjetlo dana te da se organizira njegova promocija. Prije svega, Anđelku Preradoviću iz Aquarius Recordsa, vlasnici Dvorca Sveti Križ Začretje, umirovljenoj prof.dr. Mirni Floegel Mršić, Pekarnici ‘Mufo’, svetokriškim vinarima Nikoli Grozaju i Željku Petrovečkom, kao i Općini Sveti Križ Začretje te Krapinsko-zagorskoj županiji, koji su ove kajkavske rockere prepoznali kao dobre promotore kajkavskog jezika i Hrvatskog zagorja, kako diljem Hrvatske, tako i susjednim zemljama.

Na albumu ‘Naša hiža je punknula’ nalazi se jedanaest pjesama, od kojih je njih devet već ranije izdano u obliku singlova. Riječ je o pjesmama ‘Omm’, ‘Maler sam’, ‘Ja hoću više’, ‘Jana i Bran’, ‘Budi kuš’, ‘Katica’, ‘Naša hiža’, ‘Dojdi, dojdi’ i ‘Bolji Božić’. Na svom albumu prvijencu La Gef-ovci su sad objavili i dvije do sad neobjavljene pjesme, koje će se tek u narednim tjednima zavrtjeti po radijskim eterima, a to su ‘Travolta’ i ‘Sunce moje’. U sklopu CD-a nalazi se i naslovna knjižica u kojoj su objavljeni i tekstovi pjesama, kao i mali kajkavsko-štokavski rječnik u kojem se nalaze samo riječi iz pjesama s albuma.

tekst i fotografije: zagorje.com