Održana je promocija knjige „ZAČRETJE – Od križa do Svetog Križa“

U srijedu, 13.09.2017. godine, u Dvorcu Sveti Križ Začretje održana je promocija knjige „ZAČRETJE – Od križa do Svetog Križa“, polazišne osnove brendiranja Svetog Križa Začretja.O vom prilikom javnosti je predstavljen novi vizualni identitet Općine čiji je autor poznati europski grafičar Nikola Đurek. Uz ove vizuale,  kroz ovih nekoliko elemenata, pokušalo se prikazati uistinu sve ono što Začretje jest, a sve s ciljem da se u budućnosti stvori brend samog mjesta, gospodarskog sektora i turističke ponude Općine Sveti Križ Začretje.

Nazočnima su predstavljene polazišne osnove temeljem kojih je izrađen novi vizualni identitet, odnosno simboli koji sutra trebaju obilježavati Sveti Križ Začretje. A to su ptičica, crkva, vaza s cvijećem, zvona i šešir. Ptičica predstavlja Prvi glas Zagorja, škrlak svetokriške gospodarstvenike, vaza i zvona umjetnost…. Svi ovi pitomi elementi koji se nalaze na ovoj simbolici zapravo simboliziraju sve ono što Sveti Križ Začretje jest – ljudi, pitomi krajolik, topla dobrodošlica i vrhunska gastronomska ponuda

Na javnim mjestima istaknute su zastave sa novim vizualima, izrađeni su prigodni bedževi i naljepnice koji su sljedeći dan, na Dan Općine podijeljeni građanima.