Održana promocija zbirke pjesama PODSJETNIK, autora Petra Tadića

U organizaciji Općinske knjižnice i čitaonice Sveti Križ Začretje, 13. travnja u Žitnici je održana promocija zbirke pjesama PODSJETNIK, autora Petra Tadića. Pjesnik je umirovljeni pravnik, prekaljeni sportski radnik i sportaš te pobornik zdravog življenja. Veći dio života budno prati događanja oko sebe, traga za istinom i traži izvore. Traži odgovore na važna pitanja: Tko je čovjek? Zašto je tu? Kuda ide? Što bi trebao činiti i biti? Zbirka koja je u Žitnici predstavljena samo je dio odgovora na ta pitanja.

Program u Žitnici vodila je Doroteja Jačmenica Pušenjak koja je predstavila autora te njegove suradnike i goste. Glazbeni dio programa na klaviru je izvela Ana Pavlina dok je program započeo Jesenjinovim stihovima, a kasnije čitao Tadićeve, Nikola Kristić. Osvrt na predstavljenu zbirku dala je prof. Barica Gradiški razmišljajući: „Podsjetnici u životu uvijek dobro dođu… Učine nas čovjekoljubivim, odgovornijim, plemenitijim, boljim… Pjesme u Podsjetniku gospodina Petra Tadića imaju upravo tu misiju. Poželimo im uspješno putovanje kroz prostore i vremena… i čitajmo ih…“

Nazočne je pozdravio i načelnik Općine Marko Kos te je autoru i njegovim suradnicima predao prigodne darove za sjećanje na mjesto i ljude ovog pjesničkog susreta. Po završetku programa uslijedilo je kratko druženje uz autorovu najavu njegovog skorašnjeg novog književnog djela.