Održana konferencija za tisak povodom 50. Prvog glasa Zagorja

Pripreme za jubilarni 50. “Prvi glas Zagorja“, koji će se u Svetom Križu Začretju održati od 18. do 25. kolovoza su u punom jeku. U Muzeju Žitnica tako je održana konferencija za medije, na kojoj je predstavljen bogat program manifestacije „Prvi glas Zagorja“.

Načelnik općine Sveti Križ Začretje, gospodin Marko Kos u svojem obraćanju novinarima rekao je da je Udruga za kulturu, zabavu i šport za sve posjetitelje pripremila bogat program s puno različitih sadržaja. Ove godine kada slavimo jubilej, mi Svetokrišćani odlučili smo se nagraditi i počastiti novom pozornicom koja će krasiti Trg hrvatske kraljice Jelene. Napravljen je i jedan zaokret što se tiče mjesta gdje će se odvijati događanja. Tako će se sve odvijati u blizini trga, jer će biti postavljen i šator kod dvorca, koji će biti proziran, te će svjetlosni efekti iz njega zasigurno doprinijeti ugođaju – dodao je načelnik Kos.

Danijel Likar, predsjednik Izvršnog odbora Udruge predstavio je program “Prvog glasa Zagorja”. Svečano otvorenje je u subotu 18. kolovoza u 20 sati na Trgu hrvatske kraljice Jelene, nakon čega će se održati dječji festival “Prvi glas Zagorja“, a za 22 sata je predviđen koncert Zvonka Bogdana i tamburaša. Prisutnim novinarima detaljno je predstavljen program cijelog tjedna, koji se nazivom ponovno vraća na Prvi glas Zagorja, kako se je zvao i bio prije 50. godina !

Što se tiče jubilarnog festivala “Prvi glas Zagorja”, zbog retrospektive festivala, da bismo ostali dosljedni i poticali mlade ljude na kajkavsku popevku, nismo izbacili kajkavsku večer, već smo prepolovili broj kandidata, bit će ih 11 i istu će večer pjevati kajkavsku i zabavnu pjesmu – istaknuo Franjo Mraz.

Tako će u petak, 24. kolovoza sa zagorskom i zabavnom skladbom nastupiti Tea Vučak, Dora Vuraić, Valeria Zanuso, Lora Breški, Danijel Šćuric, Medea Market – Sidik, Željko Kermek – Kerma, Karla Ana Sabljak, Mario Pavlić, Petra Bokulić te Magdalena Milić. Nakon toga koncert će održati klapa “Kampanel“. Posljednji dan manifestacije u subotu, 25. kolovoza, također u 20 sati, održat će se retrospektiva festivala “Prvi glas Zagorja“ s gostima: Terezom Kesovijom, Stjepanom Jeršekom Štefom, Adamom Končićem, Josipom Lončar, Barbarom Othman, Voljenom Grbac i Gordanom Ivanjek Tušek. Te će se večeri proglasiti i dobitnici nagrada i pobjednik “Prvog glasa Zagorja”, a nakon festivala nastupit će legendarno “Prljavo kazalište“.

Program manifestacije Prvi glas Zagorja možete preuzeti OVDJE !