Uspješna akcija udruge Djedovina povodom Noći knjige

Ovogodišnja NOĆ KNJIGE bila je pod motom „Ljekovitost knjige i čitanja“ što je u ova zaista bolesna i teška vremena nasušna potreba svakoga čovjeka i društva u cjelini. Tu je potrebu prepoznala i svetokriška udruga DJEDOVINA te je odlučila pripomoći ozdravljenju svojih sumještana. U tom je cilju 23. 4. na mjesnom trgu – PIJACU, postavila svoj MALI ANTIKVARIJAT s mnoštvom zanimljivih knjiških izdanja koja je darivala svojim sumještanima te gostima namjernicima. Pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera, knjige su s interesom razgledavali i birali brojni posjetitelji od dječje do treće životne dobi te odabrane primjerke ponijeli kući.

Na ovaj je način udruga DJEDOVINA ispunila svoje poslanje u spašavanju knjiga od uništenja dajući im priliku da u nečijem domu i životu budu ljekovito sredstvo za bolje i kulturnije sutra.

Obavijest !

s danom 25. svibnjem 2018. godine u zemljama Europske unije na snagu je stupila Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR – General Regulation on Personal Dana Protection) kojom se, između ostalog, propisuje i privola korisnika na objavljivanje informacija. Osnovna svrha Uredbe je veća kontrola pojedinaca nad njihovim osobnim podacima. Ako se Vaša ili fotografija Vašeg djeteta nalazi na web stranici Općine Sveti Križ Začretje, a Vi ne želite da ista bude objavljena, možete zatražiti da se ukloni na adresu: info@sveti-kriz-zacretje.hr