Mladi biolozi i informatičari OŠ Sveti Križ Začretje najbolji u županiji

Naši učenici su na županijskom natjecanju iz informatike i ove godine osvojili sjajna mjesta. Osmaši Zvonimir Rajačić i Antonio Merkaš dijele prvo mjesto, a drugo mjesto je osvojio Tomislav Blagec.

U našoj školi je i ove godine održano Županijsko natjecanje iz biologije za učenike sedmih i osmih razreda. Sudjelovalo je ukupno 9 škola na području naše županije, a najznačajnije uspjehe postigli su učenici OŠ Sveti Križ Začretje pod vodstvom  učiteljice Silvije Črnjević. U kategoriji 7. razreda, prvo mjesto, s jednakim brojem bodova, podijeli su učenici OŠ Sv. Križ Začretje, Lovro Puh i Nikolina Borovčak. Drugo mjesto pripalo je učenici OŠ Bedekovčina, a treće mjesto je osvojila učenica OŠ Sv. Križ Začretje, Mia Piljek. U kategoriji 8. razreda, ponovno su najbolji bili učenici OŠ Sv. Križ Začretje, Željka Mihovilić i Nikolina Martinić koje su također podijelile prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Moniki Bračun iz OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli dok je treće mjesto zauzeo učenik OŠ Ljudevit Gaj Krapina, Jan Petar Puclin.

     Osim natjecanja u znanju, županijskome povjerenstvu predstavljen je i samostalni istraživački rad  „Učestalost sojeva zagorskog purana na području Općine Sveti Križ Začretje,“ koji su izradile učenice OŠ Sveti Križ Začretje Ana Piljek i Željka Mihovilić pod mentorstvom  učiteljice Silvije Črnjević. Rad je uspješno prezentiran te je predložen za Državno natjecanje samostalnih istraživačkih radova. Svim učenicima i  mentorima iznimne čestitke.

Napisala: školska knjižničarka