Općina Sveti Križ Začretje dobila je počasni naziv „Općina Sveti Križ Začretje-prijatelj djece“

Središnji koordinacijski odbor kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju kao neposredni organizatori dugoročnog društvenog i stručnog programa pod pokroviteljstvom UNICEF-a za Hrvatsku na svojoj sjednici održanoj 15. studenog 2016. godine na temelju izvještaja Prosudbene komisije i provedene rasprave ustanovio je da je Općina Sveti Križ Začretje uspješno ostvarila programske zahtjeve i propozicije ovog programa te je donio odluku da joj se dodijeli počasni naziv: OPĆINA SVETI KRIŽ ZAČRETJE-PRIJATELJ DJECE.

Ovaj počasni naziv je najviše javno društveno priznanje svima koji su u Općini zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece. Ovim putem Općina zahvaljuje svima koji su doprinijeli u dobivanju ovog naziva: Koordinacijskom odboru za provođenje Akcije Općina-prijatelj djece, Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje, Ustrojstvenoj jedinici dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje, Župi Uzvišenja Svetog Križa, Općinskoj knjižnici i čitaonici Sveti Križ Začretje, udrugama i ustanovama s područja općine i šire te svim svojim građanima, a posebno onim najmlađima.

Počasni naziv je samo jedan od dokaza marljivog truda, rada i izdvajanja sredstva za potrebe naših najmlađih te stvaranja sredine upravo po njihovoj mjeri. Dobivanjem ovog naziva Općina neće prestati sa svojim aktivnostima i zacrtanim ciljevima, nego će on biti samo dodatni motiv za njihov nastavak.

Ujedno na svečanoj sjednici Saveza društava Naša djeca Hrvatske uz počasni naziv “Općina Sveti Križ Začretje-prijatelj djece” općina je nagrađena i Poveljom za održanu naj-akciju “Pozdravi s(v)e”.

povelja-001

Ponosni na ovaj uspjeh marljivo nastavljamo dalje!