U Zaboku podijeljene svjedodžbe za gerontodomaćice

Prema riječima voditeljice projekta, Valentine Đurek, danas možemo izraziti zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta, ciljevi projekta se ostvaruju na zadovoljstvo korisnika, zaposlenica u projektu i partnera. Trebalo je odraditi niz radnji od administrativnih poslova, svakodnevne pripreme i obrade financijske dokumentacije, izvještaja prema Ministarstvu, provedbe postupka zapošljavanja, javne nabave kućanskih potrepština, bicikala, koordinirati i pratiti rad na terenu, ali sa zadovoljstvo možemo reći da se poslovi odvijaju po planu i da je realizacija projekta uhodana.
Kao što znate radi se o Programu zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan 9,3 mio kuna a nositelj je Grad Zabok, zaposleno je 55 žena koje usluge pomoći u kući pružaju za 313 korisnika s područja Bedekovčine, Budinščine, Donje Stubice, Gornje Stubice, Hrašćine, Krapine, Konjščine, Krapinskih Toplica, Lobora, Mača, Marije Bistrice, Mihovljana, Novog Golubovca, Oroslavja, Stubičkih Toplica, Svetog Križa Začretja, Velikog Trgovišća, Zaboka.
15. listopada 2018. započela edukacija za pripadnice ciljane skupine projekta za gerontodomaćice i njegovateljice u Učilištu Piramida u Zaboku, a budući su programi koji se provode u sklopu ovog projekta verificirani od strane Ministarstva, danas dodijeljene svjedodžbe polaznicama se upisuju u radnu i omogućavaju lakše zaposlenje nakon završetka projekta. Na žalost sve je više starih i bolesnih kojima je potrebna pomoć, tako da je svaka pomoć dobrodošla. Kod terenskog obilaska obiđeno je nekoliko kućanstva na području Zagorja, zadovoljstvo korisnika i žena koje su se napokon zaposlile nagrada je za sav uložen trud svih partnera u projekt.
Koristim priliku da svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji projekta zahvalim, a gospođama koje dana primaju svjedodžbu čestitam na uspješno završenoj edukaciji sa željom da im usvojeno znanje pomogne u daljnjem radi i omogući lakše nalaženje posla po završetku ovog projekta.

Fotografija i tekst preuzeti sa stranice: http://www.mipos.zabok.hr/aktivnosti.html