Ana i Nika nagrađene na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Obje naše predstavnice, Nika Leljak i Ana Brozd, nagrađene su na finalnom izvlačenju Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu!

U četvrtak 15.11. je u impresivnom prostoru Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održano finalno izvlačenje Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. To je kviz kojeg već više od deset godina organiziraju Knjižnice grada Zagreba i u kojem knjižnica naše škole, zajedno sa našom Općinskom knjižnicom, sudjeluje od samih početaka. Već smo nekoliko puta imali sreće da nam učenici budu izvučeni, ali jučerašnji razvoj događaja nismo očekivali! Našu školsku i Općinsku knjižnicu su ove godine predstavljale učenice 7.b razreda, Ana Brozd i Nika Leljak, koje su čitale knjige zadane u kvizu. Predviđeno je dvanaest nagrada za sve učesnike kviza koji su došli iz svih krajeva Hrvatske i okupilo ih se dvjestotinjak.

Nagrade su izvlačile autorice knjiga koje su se čitale za kviz i dogodilo se da je spisateljica Ivana Guljašević Kuman izvukla obje naše učenice i nagradila ih lijepim poklonima! Našoj sreći nije bilo kraja kao ni izenađenju što su one obje nagrađene! Program je svojom odličnim izvedbama obogatio puhački kvintet Simply Brass. Nakon podjele nagrade su se Nika i Ana slikale sa spisateljicom koja im je donijela toliku sreću te su još razgledale prostor knjižnice i izložbu posvećenu Vatroslavu Lisinskom. Ujedno smo još jednom posjetili i Interliber na kojem su učenice odabrale knjige po svojim željama koje im je za nagradu poklonio knjižničar Općinske knjižnice Franjo Kučko.

Nakon svega je slijedila okrepa u Mc’Donaldsu (po želji sretnih dobitnica). Ana i Nika su dobile zadatak da pročitaju barem još jednu knjigu spisateljice Ivane Guljašević Kuman koja je imala toliko sretnu ruku za njih!