Upozorenje mještanima povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, te svih običaja, tradicija i navika koje najveći kršćanski blagdan sa sobom nosi u nastavku Vam donosimo priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova, Službe civilne zaštite Krapina.

„Postavljanje i paljenje vuzemnica (krijesa) uz koje se okuplja lokalno stanovništvo, dočekujući Uskrs, stoljetna je tradicija.

Podsjećamo naše sugrađane da su, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, još uvijek na snazi, između ostalih, i slijedeće Odluke: Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama.

Stoga upozoravamo da će, u interesu zdravlja svih nas, područje jedinice lokalne samouprave obilaziti pripadnici operativnih snaga civilne zaštite i policije, a svako okupljanje ili pripremanje vuzemnica (krijesa) biti će sankcionirano“.

Shodno navedenome, molimo mještane da se u ovim trenucima suzdržavaju od paljenja krijesova, paljenja korova i niskog raslinja, te da se pridržavaju svih mjera i upozorenja kako Stožera civilne zaštite RH, tako i Službe civilne zaštite Krapina, Ministarstva unutarnjih poslova te Sožera civilne zaštite Općine Sveti Križ Začretje, kako bi našim operativnim službama omogućili da se u potpunosti posvete borbi protiv sprječavanja širenja zaraze korona virusom.