Za područje Općine Sveti Križ Začretje dana 19. siječnja 2021. godine proglašena je prirodna nepogoda (potres)

Pozivaju se mještani Općine Sveti Križ Začretje da se jave u Općinu Sveti Križ Začretje u svrhu prijave štete od potresa. Prijave se primaju svaki radni dan od 8:00 do 14:00 sati u prostorijama Općine Sveti Križ Začretje, Trg hrvatske kraljice Jelene 1, najkasnije do 27. siječnja 2021. godine. Štete se prijavljuju na zakonom propisanom obrascu, a uz prijavu se prilaže i fotodokumentacija oštećenja, preslika osobne iskaznice te preslika kartice tekućeg računa. Popunjeni obrazac prijave štete s traženom dokumentacijom moguće je poslati i e-mailom na adresu natalija@sveti-kriz-zacretje.hr

Mještani koji su prijavili štetu na nekretninama koja je nastala nakon potresa 29. prosinca 2020. godine do dana proglašenja elementarne nepogode ne trebaju ponavljati prijavu štete. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode narednih dana će obići sve prijavljene lokacije.

Prijaviti se mogu štete na imovini nastale uslijed prirodne nepogode potresa u razdoblju od 29. prosinca 2020. do 19. siječnja 2021. godine.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode

Obrazac PN

Dodatni podaci o objektu stradalom u potresu – popunjavati dodatno uz obrazac PN