Obavijest – HŽ putnički prijevoz

Prenosimo obavijest HŽ Putničkog prijevoza o izvođenju radova između Glavnog i Zapadnog kolodvora u Zagrebu te posljedičnog očekivanja kašnjenja vlakova koji stižu i iz područja Krapinsko-zagorske županije:

„Sukladno obavijesti HŽ Infrastrukture obavještavamo Vas da će zbog radova na pruzi državna granica – Savski Marof – Zagreb GK između Zagreb Glavnog kolodvora i Zagreb Zapadnog kolodvora od 20. ožujka u 8.30 sati do 26. ožujka u 18.20 sati promet teći jednim kolosijekom. Zbog vožnje jednim kolosijekom doći će do produljenja voznih vremena vlakova koji voze iz smjera Zaprešića, Savskog Marofa, Zaboka i Dugog Sela te se očekuju kašnjenja od oko 15 min.

S obzirom da će se radovi naizmjenično izvoditi na lijevom i desnom kolosijeku, mijenjat će se organizacija prometa uslijed koje će zbog vožnje jednim kolosijekom dio vlakova biti otkazan, o čemu ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Planirani završetak radova je sredina 2024. godine. Po završetku vlakovi će tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika.

Zbog izvođenja radova na željezničkoj infrastrukturi zbog kojih će doći do kašnjenja, putnike molimo za strpljenje i razumijevanje.“