Moje je mjesto lijepo kao slika

Rad Lee Franc,učenice 4.a, krasi humanitarni kalendar!

U šk.god.2019/20. izdavačka kuća Alfa raspisala je likovni natječaj pod naslovom ‘Moje je mjesto lijepo kao slika’. Zadatak je bio slikom i tekstom naslikati i prezentirati svoje mjesto. Odabrani likovni radovi, njih dvanaest, krase stranice Alfinog kalendara za 2020. godinu. Prihod od prodaje kalendara ide u humanitarne svrhe, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu-Klaićevoj bolnici.

Učenici 4.a razreda pod vodstvom učiteljice Jadranke Guca su povodom natječaja prikazali slikom i sloganom različita mjesta u Svetom Križu Začretju. Učenici su likovne tehnike sami birali i kombinirali kao i dio Začretja koji su prikazali.

Među više stotina pristiglih radova iz škola Lijepe naše, pobjedničko mjesto na Alfinom kalendaru našao je i rad Lee Franc, učenice 4.a razreda. Njezin rad krasi mjesec studeni. Svečana dodjela nagrada uz sudjelovanje pobjednika i izložbu nagrađenih likovnih radova održala se na Interliberu u nedjelju, 17. studenog. Lea je uz pratnju svoje obitelji i učiteljice na Interliberu preuzela vrijedne nagrade.