Razlistani Mjesec hrvatske knjige u OŠ Sveti Križ Začretje

Mjesec hrvatske knjige je u punom jeku kao i aktivnosti povodom njega. Ovogodišnje tema je „Razlistaj se“ pa pričamo o knjigama, čitanju, prirodi, ekologiji, tehnologiji i medijskoj pismenosti. Svaki razred zasebno dolazi u knjižnicu na tematske radionice, skupina učenica je sudjelovala na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a postavljena je i izložba knjiga o prirodi.

Cijela škola sudjeluje u dovršavanju panoa za Mjesec hrvatske knjige koji je postavljen u knjižnici. Učenici predmetne nastave nakon sudjelovanja u kvizu o ekološkoj informiranosti na pano stavljaju svoj razredni list, a učenici razredne nastave pano obogaćuju svojim razrednim knjižicama. Prvaši i drugaši izrađuju knjižice na temelju svojih zamisli o njihovim mogućnostima zaštite prirode. U knjižnici slušaju priču Dječak u zvjezdanim čizmama koja je popraćena lutkarskom izvedbom. Trećaši i četvrtaši  koriste kocke za pričanje i pomoću njih sami smišljaju svoju ekološku priču koju i zapisuju u svoju knjižicu. Do kraja Mjeseca knjige će naš pano biti prepun dječjih razrednih radova!

Na ovaj način će informacija o Mjesecu hrvatske knjige doći do baš svakog učenika. Utjecanjem na dječju svijest o potrebi čuvanja prirode dajemo svoj doprinos boljoj budućnosti za sve nas!